Boeken

Durable heeft in samenwerking met ontwerpers diverse boeken uitgegeven. 

Deze zijn te koop via de Durable verkooppunten. Vraag er naar bij uw favoriete winkel.

Durable Magazine - Sunny State
Durable Magazine - Sunny State

Start de lente met nieuwe inspiratie! Met het thema ‘Sunny State’ hebben wij dit magazine gevuld met alle ingrediënten voor een stralende zomer.✨ Zo hebben we een aantal inspirerende artikelen voor je in petto, delen we de nieuwste trends en uiteraard staan er ook genoeg mooie patronen in. Naast het magazine ook gelijk de benodigdheden voor de projecten bestellen? Klik dan hier voor de benodigdhedenlijst per patroon.

Durable Magazine - Cosy
Durable Magazine - Cosy

Sinds oktober 2021 heeft Durable een eigen magazine! Met het thema ‘Cosy’ zorgt dit magazine voor de nodige content om dit najaar comfortabel en creatief door te komen. Zo is het magazine gevuld met inspirerende artikelen, informatie over onder andere nieuwe producten en uiteraard heel mooie brei- en haakpatronen. Kortom, genoeg voor een onvergetelijk najaar! Het magazine is verkrijgbaar in Nederlands & Engels. Naast het magazine ook gelijk de benodigdheden voor de projecten bestellen? Klik dan hier voor de benodigdhedenlijst per patroon.

Durable Haakagenda 2022

Durable Haakagendabinnenwerk agenda

Een nieuw jaar! Met voor jou op de planning een verzameling van te gekke haakpatronen. Blader door deze vrolijke agenda en je zult zien dat je niet stil hoeft te zitten in 2022.
In totaal vind je maar liefst 12 gevarieerde haakpatronen van home-deco tot knuffels, van fashion tot baby items. Iedere maand een ander project met een toepasselijk thema. Daarbij biedt de agenda uiteraard voldoende ruimte om afspraken, verjaardagen en andere notities te kunnen maken.

Durable Creative Story - Bed & Bad

Bed & Bad

Durable gaat een serie boekjes uitbrengen met de naam Durable Creative story. De eerste uitgave Bed & Bad, waarin het garen Cosy fine faded centraal staat, is ontworpen in samenwerking met CuteDutch!

In deze uitgave staan 5 patronen voor drie kleurrijke speenknuffels, een luiermandje en een wikkeldeken. Een prachtig patronenboekje om de leukste kraamcadeau’s mee te maken, of juist voor jezelf en je kleine liefde. Wil jij dit boekje ook hebben? Bestel hem bij jouw favoriete handwerkwinkel!

Moderne Klassiekers 2

Moderne Klassiekers 2

Na de enthousiaste reacties op de eerste editie van Moderne Klassiekers verschijnt binnenkort het veelgevraagde deel 2. Moderne Klassiekers 2 haalt net als het eerste deel inspiratie uit de vele prachtige patronen die Durable in de loop der jaren heeft uitgebracht. Zo hebben Jolanda en Naomi van Haakplein voor deze uitgave maar liefst 33 patronen gekozen en opnieuw gehaakt vanuit de bekende Durable-boekjes van vroeger. Alle projecten zijn in een modern jasje gestoken, soms met een knipoog naar het verleden.

Deze keer zijn er, naast het haken, uitstapjes gemaakt naar breien, borduren en zelfs de smyrnanaald is gebruikt. In dit boek staan naast heerlijke spreien ook kussens, sjaals en een bijzonder project met twee babydekentjes. Bij deze gehaakte dekentjes hoort een bijpassend hemeltje waarbij breien en haken zijn gecombineerd. De bekende kastrandjes zijn op een andere manier gebruikt en ronde kleedjes sieren nu modern glaswerk. Al met al weer een heerlijk boek waar met veel enthousiasme en plezier aan is gewerkt. We hopen dat u met hetzelfde gevoel dit boek zult beleven.

Moderne Klassiekers 1

Moderne Klassiekers 1

Durable, wie is er niet groot mee geworden? Je herkent het vast nog wel van vroeger, overal gehaakte gordijntjes voor de ramen en kleden op de tafel in de huiskamer. Onze moeders en oma’s haakten heel wat af, in de jaren zeventig en tachtig.

Tegenwoordig is haken weer helemaal hip. De Durable-boekjes van vroeger zijn ware collectors items geworden en ze zijn niet meer zo makkelijk te vinden. De Durable-garens zijn echter nog steeds van dezelfde kwaliteit en de collectie is de afgelopen jaren enorm uitgebreid.

In samenwerking met Jolanda en Naomi van Haakplein is dit boek geïnspireerd op de "oude" boekjes van Durable en zijn de patronen gekozen en opnieuw gehaakt en in een moderner jasje gestoken, soms met een knipoog naar het verleden. Zo werd een gordijn uit een boekje nu een sprei en een kussen werd een sjaal. Natuurlijk zijn sommige dingen gewoon hetzelfde gebleven, de pannenlappen bijvoorbeeld. We hopen dat de haaksters van nu net zo veel plezier beleven aan het haken van de patronen als de haaksters van vroeger dat deden.