Durable CAL - Autumn Mosaic Shawl

Durable CAL -  Autumn Mosaic Shawl

Dit najaar komt Durable met een heerlijke warme CAL (Crochet Along), de ‘Autumn Mosaic Shawl’! De shawl is lekker kleurrijk, heeft een royaal formaat en wordt gemaakt met het zachte garen Durable Cosy fine. Het gave mozaïek patroon maakt de shawl helemaal af. In 5 weken werk je naar het eindresultaat en kun je genieten van een vrolijk en warm najaar.

Het is de eerste CAL die vanuit Durable wordt georganiseerd en wij werken hiervoor samen met Jolanda Maas. Jolanda is op haar 20ste aangestoken met het haakvirus door haar moeder. Ze werd zo enthousiast dat ze leuke kledingstukken die ze in de winkel tegenkwam eerst zelf ging proberen na te maken. De basissteken heeft ze geleerd vanuit een oud haakboekje, en zo leerde ze zichzelf de eerste ‘granny’ te haken. In 2018 heeft ze meegedaan aan de haakwedstrijd ‘De HaakSTER’, waar ze tweede is geworden! En na die tijd is ze patronen blijven ontwerpen, waaronder voor Durable.

Voor dit najaar heeft Jolanda deze gave shawl voor de CAL ontworpen. Over haar uitgangspunten voor ontwerpen zegt ze zelf: ‘Graag ben ik bezig om projecten te maken die uitdaging bieden maar toch ook eenvoudig zijn. Bij dit patroon is de weefsteek vrij eenvoudig, maar de uitdaging zit hem in het stuk mozaïek haken. Combineer dit met toffe kleuren en je outfit is helemaal af.’

De shawl is beschikbaar als pakket in drie gave kleurcombinaties: Aurelia, Tortora en Rosa. Kies je voor een pakket, dan ontvang je alle benodigde garens inclusief een leuke projectbag en steekmarkeerders, tegen een scherpe prijs! Klik hier voor het dichtstbijzijnde verkooppunt. Natuurlijk kun je ook je eigen favoriete kleuren kiezen!

Aurelia Tortora Rosa


Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met de shawl?
Houd dan onze social media in de gaten:
Facebook: @Durableyarns
Instagram: @durableyarn
Of schrijf je in voor de nieuwsbrief: durableyarn.com/inschrijven-nieuwsbrief!

Facebookgroep
Doe je mee met de CAL, word dan lid van de speciale Facebookgroep!
Durable CAL Facebookgroep

Informatie document
In het 'Informatie document' is alle informatie te vinden over het patroon voor deze CAL, zoals gebruikte garens, steken, stekenproef en patrooninfo en tips. 
Download deze alvast, zodat je alles goed kan doorlezen. 

Download - Informatie document

Patronen

Elke donderdag komt een nieuw deel van het patroon online.
Op deze data kun je een nieuw deel verwachten:
Week 1: Donderdag 11 november 10:00 uur - Download - Patroon week 1
Week 2: Donderdag 18 november 10:00 uur - Download - Patroon week 2
Week 3: Donderdag 25 november 10:00 uur - Download - Patroon week 3
Week 4: Donderdag 2 december 10:00 uur - Download - Patroon week 4
Week 5: Donderdag 9 december 10:00 uur - Download - Patroon week 5